Tekvicoto

Recept na toto tekvicové rizoto ste si vyžiadali u mňa na instagrame a ja som sa konečne dostala k tomu, aby som Vám ho sem hodila. Je absolútne skvelé a vhodné aj pre maličké deti približne od 8.mesiaca (ale v pomixovanom stave). Má výnimočnú a nezameniteľnú chuť a teraz na jeseň vynikajúco zapadne ako príjemná zmena do Vášho receptára.

Ingrediencie:

  • 1 hokaido tekvica
  • 3 mrkvy (ja som použila v biokvalite)
  • 1/2 kg bielej ryže (ideálne ryža Arborio- tá je vhodná na rizoto, ja som ale použila bielu bio ryžu)
  • kuracie alebo morčacie mäso

Postup:

Najprv si ošúpeme hokaido tekvicu a nakrájame ju malé kúsky- dáme ju uvariť a vymixujeme na hladký krém. Mne túto robotu ušetril Miomat. Potom si ošúpeme mrkvu a nakrájame ju na štvrtinky- dáme do hrnca. Kuracie alebo morčacie mäso dobre umyjeme pod vodou a nakrájame na malé kúsky- pridáme do hrnca ku mrkve, zalejeme vodou a varíme, kým nebudú suroviny namäkko uvarené. Potom dáme do hrnca neumytú ryžu a zalejeme ju vývarom z mäsa a mrvy (ja radšej používam poctivý vývar ako z bujónu). Keď nám ryža trošku zmäkne a vývar sa odparí, zalejeme ju hokaido krémom a zvyšným vývarom, a za stáleho miešania varíme, kým ryža úplne nezmäkne a nevznikne nám rizoto krémovej konzistencie. Do uvareného rizota primiešame uvarené kuracie kúsky- dosiahli sme ,,natural” verziu- ktorú môžeme podávať aj malým deťom (batoľatám odporúčam rozmixovať). My dospelý si ju dochutíme soľou a korením (ja som použila aj natural vegetu) a podávame s uvarenou mrkvou, nastrúhaným parmezánom a pokvapkané tekvicovým olejom.

Dobrú chuť Vám želá Trendymama 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *