Fantastické citrónovo-špaldové linecké

Prvýkrát som ich skúšala a recept som si sama upravila podľa svojho gusta. A musím teda povedať že sú výborné. Dopredu odporúčam urobiť rovno dvojnásobnú dávku, lebo sú naozaj skvelé a akosi sami miznú z dózy. 🙂 Samozrejme všetky ingrediencie nemusia byť bio. 🙂

Ingrediencie:

  • 300g špaldovej múky
  • 80g nerafinovaného trstinového cukru
  • 200g zmäknutého masla
  • 2PL smotany do varenia (ja som použila rastlinnú)
  • nastrúhaná kôra z 1 bio citróna
  • 2PL bio kakaa do pečenia
  • jahodový bio džem (môžete použiť ale aj iný džem podľa vlastnej chuti)

Postup:

Všetky sypké ingrediencie (múka, cukor, citrónová kôra a kakao) spolu pomiešame a pridáme 2 polievkové lyžice smotany a na malé kúsky nakrájané zmäknuté maslo izbovej teploty. Vypracujeme mäkké cesto, ktoré môžme ihneď použiť na vykrajovanie koláčikov, ale ja odporúčam, aby ste ho nechali cez noc odležať v sáčku v chladničke- lepšie sa prepoja jednotlivé chute. Ak ste ho nechali odležať v chladničke- najprv ho necháme zmäknúť, alebo ho môžeme dať aj do mirkovlnnej rúry aby rýchlejšie zmäklo a mohli sme ho používať. Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na hrúbku približne 0,3-0,5mm a vykrajujeme páry koláčikov- vždy vrchný by mal mať vykrojené malé koliesko v strede. Vykrojené koláčiky poukladáme sa papierom na pečenie vystlaný plech a dáme piecť do vopred predhriatej rúry na 180°C približne na 10 minút (radšej si to odsledujte na vlastnej rúre). Vychladnuté koláčiky dáme dolu z plechu a vždy spodný celý koláčik potierame s džemom a priložíme naň vrchný s vykrojeným kolieskom uprostred. Ak Vám prídu ešte koláčiky málo sladké, môžete ich poprášiť práškovým cukrom.

Dúfam že sa Vám koláčiky podaria a budú Vám chutiť minimálne tak, ako nám. Nám sa páči, že niesú prehnane sladké.

Príjemné Vianočné pečenie Vám praje Vaša Trendymama 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *