Pre detských maškrtníkov Lollipop cakes

Spread the love

Tieto ,,pečené lízatká” som robila prvýkrát a recept som si upravila sama na zdravšiu variantu, keďže som vedela, že to bude pastva najmä pre môjho syna. Príprava je jednoduchá, ale so zdobením je robota, preto, ak sa Vám nechce ,,piplať” so zdobením, odporúčam len ponamáčať do čokolády. Inak je to pastva nielen pre deti, ale aj pre dospelých 🙂

Ingrediencie:

  • 6 vajíčok
  • 6 PL nerafinovaného trstinového cukru
  • 6PL špaldovej múky
  • 1,5KL vínneho kameňa (kypriaci prášok do pečiva bez fosfátov)
  • 2KL bio kakaa
  • 7PL bio lieskovo-orieškového bio krému

Čokoládová poleva a zdobenie:

  • 100ml delaktózovanej smotany na šľahanie
  • 150g bio čokolády (zmiešavam mliečnu s horkou pól na pól)
  • na zdobenie rôzne ,,perličky, ihličky” kokosové lupienky a podobne

Postup:

Korpus: Celé vajcia vyšľaháme mixérom do peny a postupne do nich pridávame cukor. Stále mixujeme a pridávame postupne múku, prášok do pečiva a kakao. Vymixované tekuté cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre prehriatej na 180°C približne 15-20 minút. (Každý si to odsleduje podľa vlastnej rúry).

Guľôčky: Vychladnuté upečené cesto rukami rozmrvíme na drobno a pridáme doňho lieskovo-orieškový krém a vareškou vymiešame- aby vznikla masa. Z nej potom rukami tvarujeme guľôčky, ktoré dáme potom na 30 minút do mrazničky stuhnúť.

Zdobenie: Rozpustíme smotane na šľahanie si rozpustíme čokoládu. Guľôčky vyberieme z mrazáku, Špajdle namáčame koncom do rozpustenej horúcej čokolády a zapichujeme do jednotlivých guľôčok. Potom namočíme celú guľôčku do čokolády- necháme odstáť v stojane (ja som si ich ukladala do pohára) a potom zdobíme, aby sa nám nešmýkali ozdoby z guľôčok dolu. Skladujeme v chladničke.

Dobrú chuť Vám želá Trendymama 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *