Pavlova torta s nugátovým krémom

Spread the love

Tento lahodný dezert patrí medzi moje obľúbené. Je veľmi osviežujúci a je to oveľa chutnejšia alternatíva klasických penových zákuskov a tôrt. U nás sa po nej vždy len tak zapráši. Páči sa mi tiež, že recept je veľmi jednoduchý, lebo ja osobne nemám rada zložité recepty. Dúfam že sa Vám podarí a okamžite sa u Vás z plechu “vyparí” . 🙂

Ingrediencie:

Korpus:

  • 4 bielky (ideálne izbovej teploty)
  • 200g práškového cukru (môžete nahradiť aj kokosovým cukrom v prípade zdravšej verzie)
  • 1ČL octu
  • 1PL kukuričného škorbu

Krém:

  • 250g mascarpone
  • 100ml šľahačkovej smotany (ja používam delaktózovanú)
  • 1/2 balenia orieškovo-nugátovej nátierky z DM bio (alebo klasickú Nutelu)
  • ovocie podľa chuti (ja som dala maliny a ríbezle)

Najskôr si vopred vyhrejeme rúru na 180°. Potom si vystelieme plech papierom na pečenie, na ktorý si môžeme ceruzkou nakresliť kruh (napríklad podľa taniera) ktorého sa budeme držať pri nanášaní.

Teraz si vyšľaháme bielka do peny, do ktorej po lyžičkách primiešavame cukor. Potom k ním pridáme ocot a škrob a šľaháme na najvyšších otáčkach, pokým sa nám netvoria so snehu pevné špičky.

Na plech s papierom nanesieme sneh podľa predkresleného kruhu. Plech vložíme do rúry a teplotu ihneď stiahneme na 135°. Pri tejto teplote sušíme pusinku približne hodinu. Pusinka počas pečenia krásne rastie a praská- je to prirodzené. Po hodine rúru vypneme a necháme v nej pusinku vychladnúť.

Krém, ktorý budeme nanášať na upečenú pusinku, si pripravíme vyšľahaním mascarpone s nugátovou nátierkou. Potom k nemu pomaly prišľaháme aj šľahačovú smotanu, aby bol krém objemný a ľahký. Hotový vyšľahaný krém nanesieme na vychladnutú pusinku a ozdobíme ovocím. Hotovo! Dezert môžete podávať. 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *