Indická šmakocinka po Slovensky

Tento recept som sama vymyslela zo surovín- “Co dúm dal” a musím povedať že tak sa mi podaril, že sme sa toho nevedeli dojesť. Prinášam Vám samozrejme recept na tento ultra rýchly a jednoduchý recept, ktorý zvládne každý. Verím, že sa Vám recept podarí a bude Vám tiež tak šmakovať, ako nám. 🙂

Ingrediencie:

  • cesnak
  • 5-8 mrkiev
  • 1 konzerva sterilizovanej kukurice
  • 2 konzervy sterilizovanej šošovice
  • 2 konzervy sterilizovanej fazule v paradajkovej omáčke/náleve
  • celozrnný kuskus
  • korenie, karí korenie, kurkuma, soľ, worčestrová a sójová omáčka
  • parmezán

Postup:

Pretlačený cesnak si osmažíme na rozpálenom olivovom oleji dozlatista. K cesnaku pridáme nahrubo postrúhanú mrkvu (5-8 mrkiev, závisí od veľkosti) a prepláchnutú sterilizovanú kukuricu- toto zalejeme prevarenou horúcou vodou a necháme dusiť 10 minút. Potom k tejto zmesi pridáme 2 konzervy sterilizovanej šošovice a kuskus a dolievame podľa potreby prevarenú vodu, tak, aby nám kuskus napučal a uvaril sa. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, kurkumu, karí korenie a sušenú petržlenovú vňať, sójovú a worčestrovú omáčku, a poriadne premiešame. Keď je kuskus uvarený, pridáme 2 konzervy sterilizovanej fazule v paradajkovej omáčke a poriadne premiešame. Podávame s nastrúhaným parmezánom.

Dobrú chuť Vám prajem a nezabudnite sledovať moje novinky na Instagrame 🙂

Vaša Trendymama Ľubka 🙂