Indická šmakocinka po Slovensky
- Published
- in Nezaradené
Tento recept som sama vymyslela zo surovín- “Co dúm dal” a musím povedať že tak sa mi podaril, že sme sa toho nevedeli dojesť. Prinášam Vám samozrejme recept na tento ultra rýchly a jednoduchý recept, ktorý zvládne každý. Verím, že sa Vám recept podarí a bude Vám tiež tak šmakovať, ako nám. 🙂
Ingrediencie:
- cesnak
- 5-8 mrkiev
- 1 konzerva sterilizovanej kukurice
- 2 konzervy sterilizovanej šošovice
- 2 konzervy sterilizovanej fazule v paradajkovej omáčke/náleve
- celozrnný kuskus
- korenie, karí korenie, kurkuma, soľ, worčestrová a sójová omáčka
- parmezán
Postup:
Pretlačený cesnak si osmažíme na rozpálenom olivovom oleji dozlatista. K cesnaku pridáme nahrubo postrúhanú mrkvu (5-8 mrkiev, závisí od veľkosti) a prepláchnutú sterilizovanú kukuricu- toto zalejeme prevarenou horúcou vodou a necháme dusiť 10 minút. Potom k tejto zmesi pridáme 2 konzervy sterilizovanej šošovice a kuskus a dolievame podľa potreby prevarenú vodu, tak, aby nám kuskus napučal a uvaril sa. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, kurkumu, karí korenie a sušenú petržlenovú vňať, sójovú a worčestrovú omáčku, a poriadne premiešame. Keď je kuskus uvarený, pridáme 2 konzervy sterilizovanej fazule v paradajkovej omáčke a poriadne premiešame. Podávame s nastrúhaným parmezánom.
Dobrú chuť Vám prajem a nezabudnite sledovať moje novinky na Instagrame 🙂
Vaša Trendymama Ľubka 🙂