Ľahký čokoládový cheescake
- Published
- in Nezaradené
Tento neodolateľný čokoládový cheescake robievam vždy môjmu manželovi k narodeninám, pretože on je čistý čokoholik a jednoducho ho miluje. Celá rodina sa vždy zalizuje za ušami pretože je vážne skvelý, ľahký a osviežujúci. A ja mu vzdávam poklonu aj za jeho jednoduchú prípravu a aj za to, že je bez pečenia. Šup do toho!
Ingrediencie:
Spodný korpus:
- 150g keksíkov (môžu byť aj celozrnné)
- 60g rozpusteného masla
Krém:
- 500g nízkotučného jemného tvarohu
- 300-400g čokolády (môžete použi podľa vlastnej chuti bielu, mliečnu alebo horkú, prípadne ich kombináciu)
- 200ml šľahačkovej smotany (ja som použila delaktózovanú)
Zdobenie:
- drobné ovocie podľa vlastnej chuti (ja som dala na korpus červené a čierne ríbezle a na vrch torty čučoriedky)
Postup:
Keksíky si v mixéri najemno pomeliem. Rozpustím si maslo ktoré následne zmiešam s pomletými keksíkmi. Zmes dám na dno tortovej formy a utlačím vareškou. Vložím do chladničky aby mi korpus stuhol.
Vo vodnom kúpeli si rozpustím čokoládu ktorú pri topení pravidelne premiešavam aby bola krásne hladká.
Tvaroh si vyšľahám spolu so smotanou do hladka. Následne do tejto zmesi zašľahám rozpustenú a vychladnutú čokoládu.
Korpus vyberiem z chladničky a poukladám naň ľubovoľné drobné ovocie. Ja som naň dala červené a čierne ríbezle ktoré túto pochúťku celú skvele osviežili.
Na korpus s ovocím vylejem hotový krém, ktorý pekne uhladím a dám stuhnúť do chladničky (najlepšie na noc).
Po stuhnutí tortu vyberiem z chladničky a ľubovoľne ozdobím. Ja som ju ozdobila čučoriedkami. Môžem podávať. Dobrú chuť! 🙂