Čokoládové Brownies podľa mňa
- Published
- in Nezaradené
Tento fantastický dezert som sa už chystala robiť veľmi dlho. Prvýkrát som ho jedla v jednej skvelej cukrárni a napašmala ma naň moja kamarátka Sonička a odvtedy naň stále chodíme. Lákalo ma, urobiť si takúto pochúťku aj doma a mať jej teda trochu viac, ako len malý kúsok (dobre sa domievate, ušlo sa mi asi len toľko, koľko v tej cukrárni 😀 ). Tak som ale premýšľala, že veď to nemôže byť až také ťažké (lebo ako som spomínala v predchádzajúcich článkoch, nemám rada dlhé a piplavé pečenie) a naozaj, je to veľmi jednoduché a neuveriteľne fantastické!!! Odporúčam nie že všetkými desiatimi ale tisícmi!!!
Ingrediencie:
- 300g čokolády (obsah kakaa by mal byť aspoň 60%)
- 85g celozrnnej hladkej múky (ja som použila bio múku)
- 4 vajíčka
- 250g masla
- 250g trestinového nerafinovaného cukru (muscovato)
- 1ČL vínneho kameňa alebo iného bio kypriaceho prášku do pečiva
Postup:
Vo vodnom kúpeli si roztopíme všetku čokoládku s maslom. Dbajte, aby ste použili naozaj kvalitnú čokoládu, lebo práve čokoláda ovplyvní celkovú chuť koláča. Kvalitnú čokoládu si môžete zakúpiť napríklad TU . Vopred si vyhrejeme trúbu na 160°. V miske si vyšľaháme všetky 4 vajíčka (žĺtka spolu s bielkami) na najvyšších otáčkach, až nám vajíčka zbelejú a vytvorí sa pena.
Následne do vajíčok pridáme trstinový cukor a vymixujeme. Do vzniknutej zmesi prilejeme rozpustenú čokoládu s maslom a mixujeme. Nakoniec popri mixovaní zašľahávame po lyžičkách múku a lyžičku vínneho kameňa alebo kypriaceho prášku do pečiva.
Menší plech si najskôr vymastíme a až následne doňho vložíme papier na pečenie (koláč sa neprilepí na papier na pečenie a bude pekne držať tvar). Zmes vylejeme do takto pripraveného plechu a vložíme do predohriatej rúry.
Pečieme asi 25 minút. Najlepšie je, aby ste si to samy odsledovali podľa svojej rúry. Koláčik by mal byť zvrchu suchý a lesklý, ale zvnútra by mal byť mierne vláčny- teda keď doňho zapichnette špáradlo- mali by na ňom zostať vláčnejšie omrvinky. Na fotkách je vidno akej asi konzistencie by mal byť koláčik po upečení. 🙂
Želám Vám dobrú chuť 🙂