Famózna celozrnná piškóta

Tento jednoduchý a rýchly recept ma naučil môj brat a musím uznať že hneď som si ho obľúbila aj vďaka jeho ultrarýchlej príprave. Super ak k Vám zavíta nečakaná návšteva a potrebujete ju niečim ponúknuť. Alebo aj po nedeľnom obede, keď máte chuť na niečo sladké, ale nechce sa Vám dve hodiny vypekať. A ďalším jeho pozitívum je tiež to, že suroviny ktoré naň potrebujete máte obvykle vždy doma. Na mojom instagramovom profile trendymama.sk tiež nájdete tento video recept.

Ingrediencie:

  • 130g trstinového cukru
  • 130g celozrnnej múky
  • 3 vajcia
  • vanilkový cukor
  • kypriaci prášok do pečiva
  • 2 polievkové lyžice vody

Postup:

V mise si vymixujeme 3 celé vajcia (bielky so žĺtkami) do hladkej nadýchanej peny. Samotné vajcia mixujeme približne 3 minúty. Počas mixovania prilejeme do mixovaných vajec 2 polievkové lyžice vody a postupne pridávame trstinový cukor, vanilkový cukor, celozrnnú múku a kypriaci prášok do pečiva . Hotové cesto vylejeme do okrúhlej vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie a poukladáme naň čerstvé ovocie-ja som dala ríbezle. Ovocie sa do cesta ponorí, čo je znakom, že piškótové cesto je dobre nadýchané.  Dáme piecť do rúry na 180°približne 15-30 minút. Keď nie je koláč v strede upečený (keď doň pichneme špáradlo uvidíme), tak je hotový. Podávame obložené ovocím, prípadne ho oblejeme horúcou čokoládou alebo posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť! 🙂

Viac fotiek a videí o pečení môžete sledovať na mojom instagramovom profile trendymama.sk

Vaša Pupa