Cheescake z bielej čokolády
- Published
- in Nezaradené
Tento skvelý a osviežujúci cheescake z bielej čokolády, je malou obmenou čokoládového cheescaku z mliečnej čokolády, ktorého recept nájdete TU. Jeho chuť je však úplne iná a jedinečná. Myslím, že ideálny “zákusok” pre maškrtné jazýčky teraz cez leto. A len upozorňujem, že jeho príprava je extrémne jednoduchá aj pre úplných začiatočníkov, pretože tento cheescake je bez pečenia! 🙂
Ingrediencie:
Spodný korpus:
- 150g kakaových Bebe keksíkov
- 60g rozpusteného masla
Krém:
- 500g nízkotučného jemného tvarohu (ja som použila nízkotučný Bio jemný tvaroh)
- 300-400g bielej čokolády
- 200ml šľahačkovej smotany (ja som použila delaktózovanú)
Zdobenie:
- drobné ovocie podľa vlastnej chuti (ja som použila na korpus broskyňe a na vrch černice)
Postup:
Kakaové keksíky si v mixéri najemno pomeliem. Rozpustím si maslo ktoré následne zmiešam s pomletými keksíkmi. Zmes dám na dno tortovej formy a utlačím vareškou. Vložím do chladničky aby mi korpus stuhol.
Vo vodnom kúpeli si rozpustím biele čokolády ktoré pri topení pravidelne premiešavam. Mne sa biela čokoláda nerozpustila úplne na tekutú horúcu čokoládu, skôr na takú mäkkú hmotu, čo ale nie je závadou! V tvarohu sa krásne rozmixuje, takže žiadne obavy. Aj na obrázku môžete vidieť, že biela čokoláda nebola úplne do tekuta rozpustená.
Tvaroh si vyšľahám spolu so smotanou do hladka. Následne do tejto zmesi zašľahám rozpustenú a mierne vychladnutú bielu čokoládu. Nemusí byť úplne vychladnutá, pretože ako čokoláda chladne, tým aj hustne. Stačí ak bude mierne teplá a môžme ju už zamixovať do tvarovo-smotanového krému. Krásne spolu splynú v jemnú krémovú hmotu.
Korpus vyberiem z chladničky a poukladám naň ľubovoľné drobné ovocie. Ja som naň dala čerstvé broskyňe nakrájané na mesiačiky, ktoré túto pochúťku celú skvele osviežili.
Na korpus s ovocím vylejem hotový tvarohovo- čokoládový krém, ktorý pekne uhladím a dám stuhnúť do chladničky (najlepšie na noc).
Po stuhnutí tortu vyberiem z chladničky a ľubovoľne ozdobím. Ja som ju ozdobila čerstvými černicami, ktorých kyslá chuť, dokonale harmonizovala so sladkou bielou čokoládou. Môžem podávať. Upozorňujem, že je veľmi chutný a nákazlivý, a sám z plechu mizne. 🙂 Želám dobrú chuť! Ak sa Vám moje články páčia, môžete ma sledovať na Instagrame TU, kde pravidelne pridávam viac fotiek a zverejňujem nové články. 🙂
Vaša Pupa