Quinoová panvica pre deti aj dospelých

Na Vaše vyžiadanie na mojom instagrame Vám tu pridávam tento recept na také quinoové rizoto- teda aspoň mne to tak chutí. Vôbec prvýkrát som robila quinou a musím priznať, že som mala tak trochu obavy že ako tá veľká neznáma asi bude chutiť. Na moje veľké prekvapenie to bolo úplne skvelé. A to, že toto jedlo obsahuje plno vitamínov, bielkovín a ľahko stráviteľných sacharidov je len ďalšou skvelou výhodou, keďže chutí naozaj skvele. Quinoa obsahuje tiež vysoké hodnoty vlákniny, esenciálne aminokyseliny a hodnotné minerály ako železo, zinok, horčík a draslík. A aj jej jednoduchá a rýchla príprava Vás tiež iste poteší. Nesmiem zabudnúť uviesť, že je to tiež skvelé jedlo pre detičky, nielen vďaka vysokému obsahu vitamínov, ale aj jeho ľahkej konzumácií- takže aj najmenšie deti nebudú mať problém spapať svoju porciu.

 

 

Ingrediencie

  • 300g quinoy
  • 1 balenie bylinkového tofu
  • olivový olej
  • 1 konzerva kukurice
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 čajová lyžička kurkumy
  • mleté čierne korenie
  • vegetu (ja používam zn. Alnatura bio)
  • himalájska ružová soľ (môžete dať aj morskú)
  • paradajky alebo cherry paradajky
  • petržlenová vňať
  • na posypanie parmezán

Postup

Quinou si najprv prelejeme a tým aj premyjeme vriacou vodou, aby sme odstránili horkosť.  Potom ju  varíme podobne ako ryžu- osolenú a s troškou oleja. Pokiaľ sa quinoa varí, , na panvici si rozohrejeme olivový olej a na ňom orestujeme prelisované strúčiky cesnaku. Následne k cesnaku pridáme bylinkové tofu nakrájané na kocky, kurkumu, kukuricu, vegetu a mleté čierne korenie. Všetko spolu premiešavame a restujeme pokiaľ sa nám quinoa uvarí. Keď je quinoa uvarená, vmiešame do nej pripravenú zmes z panvice, pridáme petržlenovú vňať, pridáme nakrájané paradajky a poriadne premiešame, podľa chuti dosolíme. Podávame so strúhaným parmezánom. Želám príjemné varenie a dobrú chuť!

Vaša Pupa 🙂