Skvelý tvarožník
- Published
- in Nezaradené
Už som sa strojila pekne dlho že Vám sem hodím tento recept, ktorý ste si tak dožadovali. Je ultrarýchly (také mám ja rada :-)), zo zdravých ingrediéncií a neskutočne fantastický. Tak nech sa páči:
Ingrediencie:
- 4 vajcia
- 120g masla
- 200g nerafinovaného trstinového cukru (alebo cukru z kokosových kvetov)
- 750g jemného bio tvarohu
- 60g hladkej špaldovej múky
- 3/4 balíčka vínneho kameňa (alebo kypriaceho prášku do pečenia)
- ľubovoľné drobné ovocie
Na posýpku:
- 70g nerafinovaného trstinového cukru (alebo cukru z kokosových kvetov)
- 70g špaldovej múky
- 70g masla
- 70g jemných ovsených vločiek
- štipka soli
Postup:
Formu na pečenie si vymastíme maslom alebo tukom na pečenie a vysypeme múkou. Ja som použila keramickú misu na pečenie s vlnkovým okrajom.
Najprv vymixujeme celé vajíčka do peny, a potom postupne do mixovania pridávame cukor. Mixujeme do nadýchanej peny. Potom do tejto zmesi postupne primixujeme ostatné suroviny okrem ovocia. Hotové cesto má byť nadýchané a krémové. Vylejeme ho do formy na pečenie a na vrch bohato poukladáme drobné ovocie.
Posýpku si urobíme zmiešaním všetkých surovín na posýpku a rozmelníme ju rukami. Hotovú posýpku rozdrobíme navrch ovocia na koláči.
Koláč pečieme pri 180°C približne 30-45 minút- treba si to odsledovať podľa vlastnej rúry. Povrch posýpky by mal zozlatnúť pri pečení. Mne sa koláč počas pečenia tak ,,nadýchal” až prevísal z formy.
Koláč necháme vychladnúť a podávame. Dobrú chuť!
Vaša Pupa 🙂